001 Entreport Brugge

Het Entrepot

Brugge

Het Entrepot is een creatieve vrijhaven en cultuurhuis voor ‘de nieuwe generatie’, met ruimtes om te creëren, feesten, repeteren, experimenteren, te dromen en te ondernemen. Deze werking vond haar vaste stek in het voormalig douanegebouw van de Brugse zeehaven. 

De behoefte om dit puur utilitair gebouw visueel open te breken en organisatorisch te optimaliseren pakten wij aan met enkele robuuste maar precieze ingrepen. De circulatie verbeterde, de diversiteit aan ruimtes brak visueel open, en bovenal brachten we daglicht tot in het hart van het gebouw. In de voorbije jaren groeide het Entrepot uit tot een positieve bloei- en broedplek voor creatief Brugge, en haar community gonst nu ten volle in ‘haar’ Brugse haven. Maar een toekomstperspectief voor jonge creatievelingen maak je niet zonder een (stads)ei te breken… Dat doen ze door in het hart van onze erfgoedstad prikkelend enthousiasme te genereren met onder andere atelierwerking De Tank, zomerfestivals, KONVOOI, Villa Bota, Signaal, etc..

Een werking die timmert aan de nieuwe generatie van onze stad, en jongeren op hun eigen-zinnige manier talenten laat ontdekken, ontluiken en verfijnen…

Opdrachtgever
vzw Het Entrepot

Ontwerper / Architect
Architectuuratelier Dertien12

Locatie
Brugge

Fotografie
Filip Dujardin
Isaac Ponseele
Cato Crevits

001 Entreport Brugge
Foto isaac ponseele 2
002 Entreport Brugge
001 Avondopnames Entrepot
005 Entreport Brugge
003 Entreport Brugge
007 Entreport Brugge
Foto isaac ponseele 2 rode vloer
Foto isaac ponseele
Schermafbeelding 2022 04 19 151027
Foto cato crevits
Isaac ponseele 4
Foto isaac ponseele 3
Foto isaac ponseele band