Over Dertien12

Iedereen die je kruist in ons atelier, leeft en werkt met dezelfde drijfveer. We dromen én bouwen aan een positieve maatschappij. Zinvolle architectuur is daarvoor onze hefboom. Zo willen we mensen in alle vrijheid samenbrengen, sterker maken, verzorgen, verrassen en inspireren. Laten floreren, falen en weer oprapen.

Enthousiasme, nieuwsgierigheid en leergierigheid zit in alles wat we doen. We filteren het uit elk gesprek dat we voeren. We halen inspiratie uit het luisteren naar wat ooit was, stuwen enthousiast vooruit wat er is en verbeelden wat kan. Elk project of proces is een onderzoek naar maatschappelijke en ecologische zingeving. Van planetaire (nood)kreten, tot puur persoonlijk geluk. Van meubel tot (stedelijk) landschap.

De pracht en kracht van de natuur, de schoonheid van verfijnde en ingenieuze architectuur. De duiding van de wetenschap en verwondering die de kunst biedt. Dat alles verknopen we in onze architectuur, gesprekken en ideeën.

Hof bladelin lennart bewerkt

Hof Bladelin, erfgoedparel en architectuurlabo in Brugge

Team Dertien12 Femke den Hollander 2736

Onze ideeën testen we uit op onszelf, in het hart van zee-stad Brugge. In de historische erfgoedparel Hof Bladelin, een uniek stukje erfgoed met heerlijke tuin, beleven, experimenteren en delen we onze architectuur samen met de assistentiewoningen Hof Bladelin van vzw Curando en de leerstoel Leon De Foere en vele anderen. Dit stukje stad laten we ooit mooier achter dan hoe we het kregen.

We zien Hof Bladelin als een stadslabo, waar onze architecten zoeken naar een manier om erfgoed op een harmonieuze manier te laten evolueren in het hedendaagse leven. 

IMG E6610

Onze architectuur

Als ontwerpers maken we een verschil in de samenleving. Dat doen we nooit alleen.

Onze architectuur, kunstprojecten, openbare ruimtes en tentoonstellingen krijgen steeds op een co-creatieve manier vorm. Samenwerken, daar krijg je als architect energie van.

Ontdek onze architectuur

Team