263 foto werkjes ante timmermans

Ante Timmermans

Met zonder jas

Vrijheid… daar draait het om in ons ontwerp voor het kampeer-, speel en leerdomein de Warande te Kortrijk. Een omgeving die kinderen stimuleert, en waarbij ons gebouw zich gedraagt zich als een kind dat buiten speelt en zich kleedt volgens de noden van het moment: nu eens een t-shirt, dan weer een pull of winterjas. Dit vertaalt zich in luifels, onverwarmde speelkamers en gezellig verwarmde zit-en slaapplekken. Van open hemel tot omsloten warmteplek, met alle gradaties daar tussen in.

Ante Timmermans vond in dit ontwerp een verknoping met zijn eigen werk, waarin het thema ‘Mit Ohne’ vaak terugkomt. Het letterlijk ‘niets doen’ ipv ‘iets doen’. Kijken en lezen, tekenen, schrijven, schrappen en (her-)construeren, spreken en verspreken: daar leunt ook dit werk, ‘met zonder jas’, op.

Kunstenaar
Ante Timmermans

Titel werk
Met zonder jas

Project
De Warande -  Heule

Jaar
2017

Kunstintegratie ikv VIPA

263 PROJECT WARANDE FOTO
263 schets ante
263 foto snede ante timmermans

De gravure werd gebruikt als mal voor het drukken van een beperkte oplage prenten. Daarna vulde Ante de gravure met hars. De mal werd hierdoor onbruikbaar gemaakt om nog te persen. Maar tegelijkertijd verhoogde Ante ermee de rijkdom van het schrappen, kerven, tekenen, graveren, bedenken, (n)iets doen, het hakken en haken van materialen, uithollen en vullen… In het werk dat hij voor ons maakte imploderen alle mogelijks denkbare acties van de kunstenaar in één blokje hout, dat nu klaar is voor een eigen leven, als mentale databank voor het project ‘de Warande’.

263 foto werkjes ante timmermans
Ante timmermans atelier 2
Ante timmermans schets
Ante met zonder titel zak
Ante timmermans bezoek
Ante timmermans blader
Ante timmermans atelier1
Ante timmermans collage
De Warande DERTIEN12 LR Foto Jason Slabbynck 44

Ante Timmermans baseerde zijn kunstwerk 'Met zonder jas' op het project De Warande in Kortrijk.